Jste milovníci horké čokolády nebo svařáku? Co takhle tyhle dvě věci trošku spojit? Spojení čokolády a červeného vína rozhodně funguje. My už jsme si jí dělali dvakrát do termosky a šli jsme se podívat na vánoční osvětlení a stromeček u nás na náměstí.

Na 2 porce:

60 g vysokoprocentní čokolády

25 g kakaa

1/2 hrnku červeného vína

1 hrnek mléka

2 – 3 lžíce datlového sirupu dle chuti

1 a 1/2 lžičky skořice

1 a 1/2 lžičky kardamomu

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. V kastrulku zahřejeme mléko a víno, přisypeme kakao a metličkou promícháme. Do kastrůlku přidáme rozpuštěnou čokoládu a opět promícháme metličkou. Dochutíme sirupem a přisypeme skořici a kardamom. Prohřejeme a můžeme podávat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kam dál?