Pár hodin po příjezdu z dovolené doma a cheesecake už je na stole. Fíky propašované v misce, kde se na cestě tam vezl cuketový koláček. Troufám si říct, že tohle je jeden z nejlepších, co jsem kdy upekla. Na dovolené jsme se měli krásně, uprostřed “divoké” Hercegoviny jsme dokonce objevili moderní palačinkovou kavárnu. Zašli jsme tam hned dvakrát, ty jejich palačinky jsme museli ochutnat. Čeněk měl malinu a já fitness. To byla asi tak jediná fitness věc, na kterou jsme narazili. Je skvělé vyjít před dům a natrhat si čerstvé fíky, kiwi, granátové jablko, ale zastřené vejce, avokádo, arašídové máslo, celozrnnou mouku, žitné pečivo nebo ovesné mléko, nikde jen tak nepotkáte.
O to jsou sladší návraty domů. ❤
Ingredience/korpus
200g bebe kakaových sušenek
100g kokosového oleje
Postup: Sušenky rozdrtíme v misce a přidáme olej. Pořádně promícháme a namačkáme na dno a do stran vymazané formy. Dáme péct při 180 °C na 10minut.
Ingredience/tvarohová vrstva
500g nízkotučného tvarohu
2 vejce
2 lžíce domácího arašídového másla
50g třtinového cukru
Postup: V misce smícháme tvaroh, arašídové máslo,cukr a vejce. Vlijeme na sušenkový korpus a dáme péct na dalších 35-45 minut. Kraje začnou být lehce zlatavé.
Vychladlý dort jsem ozdobila fíky a arašídy bez soli.
S láskou, s energií, s vděčností Gábi v kuchyni. ❤❤❤

Kam dál?