Když nepočítám palačinky na padesát způsob,  je zrovna brownies mým nejčastějším opakujícím se receptem. Žádný jsem ještě tolikrát nedělala. Čeněk ho miluje a jednou byl i jeho vytouženým narozeninovým dortem. Kdo by to byl řekl, že je z červených fazolí? Věřte tomu, že pokud to dopředu neřeknete, nikdo to nepozná. Ani kolegové, ani maminka, ani děda. Tedy alespoň u nás ne. Není to možná jako to přeslazené klasické brownies pouze z čokolády, ale tohle je perfektní zdravější varianta.
Ingredience
1 plechovka červených fazolí
50g kokosové mouky
25g strouhaného kokosu
2 vajíčka 
1 kyprici prasek do perníku – bezfosfátový
3 lzice karobu
2 lzice stevie (nebo jinesladidlo)
2 zralé banány

100ml sójového čokoládové mléka
100g chocotelly

Postup: Nejprve důkladně propláchneme fazole vodou. Přídáme nakrájené banány, mléko, vejce, chocotellu, sladidlo a rozmixujeme. Vedle si smícháme mouku, kokos a prášek do perníku. Postupně přidáváme k rozmixovaným ingrediencím. Pokud je těsto příliš tuhé přilijeme mléko.Hotové těsto dáme na plech (25x22cm) vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C 35-45 minut.
Celé brownies můžeme dozdobit chocotellou a moučkovým třtinovým cukrem.


Kam dál?