Jaký máte nejradši chlebíček. Já určitě banánový a v těsném závěsu je dýňový. Hlavně když začíná dýňová sezóna. Za chvilku jí bude tolik, že zase nebudeme vědět, co s ní. Tak tady předem jeden super rychlý, zdravý recept.
Ingredience:
1 hrnek dýňového pyré
2 hrnky ovesné/celozrnné mouky
2 vejce
skořice
muškátový oříšek
med
1/2 kypřícího prášku
Postup: Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni očistíme, překrojíme a zbavíme vnitřku. Nakrájíme na menší kostky a dáme do trouby péct do změknutí na 190 stupňů. Poté rozmixujeme a necháme vychladit. V misce poté smícháme pyré, vejce a med. V druhé misce smícháme mouku s kypřícím práškem, skořicí a muškátovým oříškem. Přidáme k první misce a promícháme. Hotovou směs dáme do silikonové formy na chlebíček a pečeme cca 35 – 40 minut při 180 stupních.
Hotový chlebíček mám nejraději namazaný domácí marmeládou nebo arašídovým máslem.
S láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

 
 

Kam dál?