Ve spolupráci s Global Wines & Spirits jsem pro Vás připravila recept na dušené hovězí s kuskusem, pečenou mrkví a pestem z mrkvové natě. Jídlo jsem párovala s vínem chardonnay z vinařství Gala. Pokud sháníte lahev luxusního vína, můžete navštívit jejich eshop nebo jeden z jejich specializovaných obchodů, který najdete na Praze 6 nebo v Brně. 

Nebojte jedna sklenička vína patří do jídla a zbytek si dejte k němu a udělejte si krásný večer jako my.  

Recept 
Ingredience
500g zadního hovězího, pokrájené na plátky
2 střední cibule
400ml hovězího vývaru
250ml bílého vína 
15 mladých mrkví i s natí
Olivový olej
5 větviček tymiánu
Čerstvě namletý pepř
Mořská sůl
Postup
Připravíme si hrnec. Rozehřejeme tuk a orestujeme cibuli, kterou máme nakrájenou na větší kousky. Když je cibule měkká, přidáme maso, které si osolíme a opepříme z obou stran. Na maso dáme větvičky tymiánu a zprudka restujeme, aby se maso krásně zatáhlo. Zalejeme skleničkou vína a počkáme, dokud se nán nevypaří alkohol. Poté zalejeme vývarem, stáhneme teplotu, přiklopíme a necháme dusit. V hrnci se nám vytvoří šťáva/ výpek.
Mezitím si připravíme kuskus, který smícháme se šťávou a cibulí, která nám zbyla po dušení masa.

Podáváme s pečenými mrkvičkami, pestem z mrkvové natě a samozřejmě skleničkou vína chardonnay z vinařství Gala.

 


Kam dál?