Všude teď na mě číhají. Musela jsem letos zkusit. Toho cukru, není to moc cukroví pro mě, ale dát si jich pár k horkému čaji nebo ke kafíčku je v pořádku. Život musí být v rovnováze.

Ingredience

150 g hladké špaldové mouky

1/2 lžičky kypřícího prášku

10 g kakaa

70 g třtinového cukru

špetka soli

1 celé vejce

60 g másla

50 g bílého jogurtu

Moučkový třtinový cukr na obalení

Nejprve si smícháme mouku se solí, třtinovým cukrem, kypřícím práškem a kakaem. Poté přidáme vejce, povolené máslo a vytvoříme hladké těsto. To poté zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. Na obalení si připravíme třinový moučkový cukr. Z těsta po vytažení tvoříme kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru, nebojte se v něm kuličky pořádně vykoupat. Poté kuličky přendaváme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi kuličkama děláme prostor. Sušenky pečeme při 160°C cca 15 – 17 minut. V průběhu pečení popraskají. Po upečení je necháme vychladnout na mřížce.


Kam dál?