Nedávno se ke mně dostala kuchařka “dokonalá pánev” a z ní jsem si vybrala recept na pizzu pečenou na pánvi. Moc mě to zaujalo. Recept jsem si proto přizpůsobila a pozměnila druh mouky. Postup přípravy jsem si změnila, jak jsem zvyklá já. Těsto funguje stejně a tak se s Vámi chci o recept podělit. Pizzu totiž doma milujeme a pořád jsme hledali to pravé těsto, která nám bude vyhovovat. Našli jsme ho! Z uvedeného množství jsou 4 porce.

Ingredience/těsto

550g celozrnné špaldové mouky

100g hladké špaldové mouky

400ml vlažné vody

špetka soli

7g droždí

1 lžička třtinového cukru

1 lžíce olivového oleje

Nejprve si připravíme kvásek. Do misky dáme lžičku mouky, lžíčku cukru, droždí a trochu vody. Zamícháme a dáme na teplé místo nebo jako já do trouby na 15 minut při 50°C. Zatím si dme do misky zbytek prosáté mouky se špetkou soli. Poté přidáme vzešlý kvásek, vodu a olej. Hnětěním zpracujeme v hladké těsto. Lehce posypeme moukou a já přendavám do skleněné misky a dávám opět do trouby na 30 minut při 50°C. Vy můžete dát jen na teplé místo.

Po vykynutí si těsto rozdělíme na 4 díly. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozehřejeme si pánev a z každého dílů vyválíme kolo o stejném průměru jako je pánev. Korpusy osmahneme po obou stranách cca 2 minuty.

Ingredience/náplň

8 lžis passaty

chedar

prosciutto

mozzarella

tuňák

Ingredience/na ozdobu

Olivový olej

rukola

červená cibule

Lžičkou rozetřeme na korpusy passatu a přidáme to, co máme rádi. My jsme si udělali tuňákovou s mozzrallou, chedar s prosciutto a mozzarellu a prosciutto. Na 2 minuty dáme grilovat do trouby. Pokud nemáte pánev do trouby, přendejte pizzy na plech vyložený pečícím papírem. Zdobíme olivovým olejem, rukolou nebo červenou cibulí.

Dobrou chuť! A dejte si k ní víno. Itálie si to žádá!


Kam dál?