Květen a červen, to jsou snad nejsilnější měsíce tohoto roku, kdy neustále někdo něco slaví. Upéct koláč, dort, muffinky apod. jen tak, teď nějak není čas. Tentokrát se slavil Toníkův svátek a Pepovo sobotní narozeniny (Čeňkovo bráchové), kterým jsme jeli včera po cvičení popřát (Čeněk se mnou totiž začal cvičit tabatu, měla bych o tom sepsat speciální článek ??). Taky jsem od včerejška začala opět pomáhat v Amélce (cukrárna v Žatci) a toho času už zase tolik není. Chtělo to tedy něco rychlého, dobrého a něco, co zaručeně musí chutnat všem. Tentokrát poctivější, čokoládové, bezlepkové brownies (rozuměj – poctivější – bez fazolí ???).
Ingredience:
100g vysokoprocentní čokolády
170g másla
100g bezlepkové mouky Jizerka
2 lžičky jedlé sody
40g karobu
100g třtinového cukru
130g jahod
3 vejce
špetka soli.
Postup: nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme vychladit. Poté si v misce smícháme mouku, karob, cukr, jedlou sodu a sůl. Zašleháme vejce, jahody a vychladlé čokolády s máslem. Vše prošleháme a dáme do vymazané dortové formy (cca 21 cm). Dáme péct do trouby na 180C cca 30 minut. Zkoušíme špejlí. Upečené brownies je vždy trošku neupečené ?, krásné vláčné.
Hotový vychladlý dort jsem přes sítko posypala karobem a ozdobila ovocem.

 Dobrou chuť, s láskou Gábi v kuchyni. ❤❤❤

 

Kam dál?