Kdo mě sleduje na instagramu ví, že je to dnes 7. den, kdy jsme s Čendou na bezlepkové stravě. Nechci psát dietě, protože dietu rozhodně nedržíme. Jen svou stravu zkoušíme odlehčit od lepku. Alergická na lepek podle vyšetření nejsem, ale chceme zkusit, jestli mi jeho vyřazení stejně neudělá líp. Když je člověk zoufalý zkouší už všechno a mě mé zdravotní problémy pořád občas trápí.
V týdnu snídáme něco “sladkého”, co upeču a bezlepková strava nás v tom neomezí. Tak jsme si minulý týden upekli bezlepkový banánový chlebíček.

Recept
4 velké zralé banány
2 vejce
1 lžička lucuma prášku
1 lžička skořice
1 lžička maca prášku
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce medu
85ml řepkového oleje
200g jáhlové mouky
50g rozemletých vlašských ořechů
Postup: Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Banány si rozmačkáme vidličkou a dáme do misky. Přidáme vejce, med, olej a spojíme. V druhé misce smícháme mouku, lucuma a maca prášek, kypřící prášek a skořici. Přidáme k první misce a mícháme dokud nám nevzknikne jednotné vláčné těsto. To přendáme buď do formy na chlebíček s vloženým pečícím papírem nebo dáme do silikonové formy. Na závěr posypeme vlašskými ořechy. Pečeme cca 45 minut. Zkoušíme na špejli.

S láskou Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?