Oblíbila jsem si tenhle tip buchet. Korpus, tvarohová a ovocná vrstva. Je rychlá, je dobrá a do nadcházejícího jarního období ideál. Dnes tedy ananasová buchta na plech.
Ingredience/korpus
4 vejce
10 lžic stévie
120ml ovesného mléka
120g špaldové celoznné mouky
1 prášek do pečiva
Postup: Celá vejce vyšleháme se stévií a dáme stranou. Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. Do mouky přilijeme mléko a promícháme. Přidáme po částech vyšlehaná vejce a pečlivě promícháme. Vzniklé těsto dáme do formy (25 x 22 cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme 15 minut při 170 stupních.
Ingredience/tvarohová vrstva
300g nízkotučného tvarohu
3 lžíce stévie
Postup: Tvaroh promícháme se stévií a namažeme na vychladlý korpus. Vložíme do lednice.
Ingredience/ovocná vrstva
2 hrsti ananasu
100ml vody
2 lžičky agaru
Postup: Ananas a vodu dáme do kastrůlku. Vaříme do změknutí ananasu. Poté rozmixujeme a přidáme dvě lžičky agaru. Povaříme, odstavíme, zchladíme a vlijeme na tvarohovou vrstvu. Necháme ztuhnout.
Podáváme s láskou.
Gábi v kuchyni ❤❤❤

Kam dál?